Posibilitate creare comanda client si incasare avans pentru aceasta din aplicatia NexusRetail

Avatar utilizator
CreditPlus
_________________
_________________
Mesaje: 190
Membru din: 30 Ian 2014, 20:32

Posibilitate creare comanda client si incasare avans pentru aceasta din aplicatia NexusRetail

Mesajde CreditPlus » 14 Mai 2017, 03:00

Versiune: v.17.12.0
1. Preluarea comenzii
Comenzile clientilor vor fi preluate atat din Backoffice (Iesiri - Comenzi clienti) cat si din Retail (salvare bon in asteptare)
2. Incasarea avansului
Dupa preluarea comenzii, indiferent de metoda de preluare, trebuie sa putem deschide comanda in Retail si sa incasam avans pentru comanda respectiva.
Solutia ar fi un buton pe Retail: "Incasez avans comanda". Comanda va fi salvata dar va ramane pe ecran fara posiblitatea de editare. Dupa operarea avansului:
- tiparesc nota nefiscala cu detaliile comenzii, valoarea avansului incasat si restul de plata
- tiparesc bon fiscal cu valoarea avansului
3. Inchidere comanda
Comanda va fi inchisa prin bon fiscal, in Retail
Deschid comanda (= preiau bon in asteptare). La deschiderea comenzii vom avea adaugate pe comanda cu semn negativ eventualele avansuri incasate pentru comanda respectiva.

Completare: daca se poate tipari un cod de bare pe comanda (atat pe cea generata din backoffice cat si pe cea generata din Retail). La Incasare Comanda sa pot scana codul de bare pentru identificarea comenzii
Claudiu Radu

___
:blue31: Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decit sa fii pesimist si sa ai dreptate. (Jack Penn)

Avatar utilizator
AndreeaB
_________________
_________________
Mesaje: 330
Membru din: 22 Ian 2014, 12:32

RE: Posibilitate creare comanda client si incasare avans pentru aceasta din aplicatia NexusRetail

Mesajde AndreeaB » 08 Iun 2017, 15:36

Am adaugat in aplicatia NexusRetail (v.17.13.) in interfata de vanzare (pentru Supermarket si SupermarketMixt), itemul "Comanda client".

In cazul selectarii acestui tip de document, la adaugarea produselor nu se va tine cont de existenta stocului (acesta se va verifica la preluarea comenzii).

La validarea acestui tip de document, aplicatia va crea o comanda de client, iar in cazul in care utiliatorul a pus o valoare pentru un tip de incasare, atunci aceasta va fi considerata avans pentru comanda curenta si va crea un bon fiscal asociat acestuia. Incasarea avansului se poate realiza si ulterior crearii comenzii, prin selectarea clientului, si apasarea butonului "Incasare avans" din partea dreapta.

Pentru inchiderea comenzii (se face cu bon fiscal), utilizatorul trebuie sa caute clientul si sa apese butonul "Preluare comenzi". Bonul fiscal va contine produsele de pe comanda si eventualele avansuri incasate pentru comanda respectiva (cu minus).
ADAUG COMANDA CLIENT IN RETAIL 01
ADAUG COMANDA CLIENT IN RETAIL 02
ADAUG COMANDA CLIENT IN RETAIL 03
ADAUG COMANDA CLIENT IN RETAIL 04
ADAUG COMANDA CLIENT IN RETAIL 05
Nu cred in nimic, dar iau in considerare totul.


Înapoi la “Nexus Retail”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron