Declaratia 394 in Nexus ERP incepand cu 2016

Avatar utilizator
AdrianS
_________________
_________________
Mesaje: 68
Membru din: 16 Ian 2014, 17:34
Localitate: Iasi
Contact:

Declaratia 394 in Nexus ERP incepand cu 2016

Mesajde AdrianS » 11 Ian 2016, 11:41

Modificari importante privind operarea documentelor in Nexus.ERP si raportarea acestora in D394 2016.

-Am creat o noua declaratie D394 2016. Am pastrat versiunea anterioara a D394 pentru a putea redepune declaratiile aferente perioadei anterioare anului 2016.

Se va genera D394 2016 chiar daca nu sunt operatiuni in luna.
Raportarea se face si pentru operatiunile derulate cu neplatitori de tva inclusiv cu persoanele fizice.

-Am modificat modulele Facturi clienti si Facturi furnizori astfel incat daca se seteaza bifa taxare inversa si partenerul este din Romania, automat se deschide un combo cu cele 11 tipuri de taxara inversa prevazute in D394 2016. Alegerea unei optiuni din combo va fi obligatorie.
Important este sa se emita facturi cu taxare inversa separat pentru fiecare tip in parte pentru o raportare corecta a numarului de facturi.


-Facturile de client trebuie introduse obligatoriu cu Serie si Numar, folositi nomenclatorul de carnete in acest sens. Carnetele de facturi definite in modul nomenclatoare trebuie sa aiba bifate optiunile de verificare cronologica a emiterii acestora.
Se opereaza la Facturi clienti si facturile anulate. Pentru anularea unei numar se face click dreapta pe document si se da comanda anulare, pentru a putea raporta in D394 2016 facturile anulate cu serie si numar in mod corespunzator.
In D394 2016 se raporteaza si se verifica de catre ANAF continuitatea seriilor si numerelor de facturi emise de aceea trebuie acordata o mare atentie acestui aspect.

-Facturile emise prin autofacturare pentru colectare de tva trebuie operate la Facturi clienti selectand din nomenclatorul de documente tipul Autofactura pentru a ca aplicatia sa culeaga corect informatiile in D394 2016 privind seria si numarul acestora.

-Pentru produsele facturate cu taxare inversa trebuie completat obligatoriu codul si denumirea NC a produselor raportate, optiunea exista in Nomenclatorul de produse pentru fiecare produs in parte.

-La modulul de intrari facturi furnizori am modificat denumirea la PV achizitie in Borderou achizitie si am adaugat un nou tip de document Fila carnet agricol pentru achizitiile de la persoane fizice a produselor agricole.
In cazul acestor documente de achizitie de la persoane fizice, la validare se va deschide un combo cu cele 7 tipuri de achizitii prevazuta in D394 2016, selectarea unei optiuni este obligatorie.

-Numarul de case de marcat si numarul Bonurilor fiscale , valoare si tva se vor prelua automat din retail, utilizatorul avand posibilitatea sa modifice manual numarul direct in declaratie.
Pe Z apare numarul de bonuri emise si trebuie obligatoriu preluat acel numar.
Se va face raportare separat pentru bonurile fiscale care au tiparit codul fiscal al beneficiarului si indeplinesc conditiile unei facturi simplificate.


-Toate documentele care implica calcul tva trebuie operate la Facturi furnizori respectiv Facturi clienti nu prin modulele din Financiar.

-In cazul in care se va bifa casuta Cerere rambursare TVA in D394 2016, se va deschide un combo cu cele 4 tipuri de achizitii de imobile ce trebuie raportate.
Valorile acestora se vor completa de utilizator manual, urmand ca Nexus.ERP sa recalculeze automat celelalte valori in cartusul I.3.

Aceste modificari sunt disponibile pentru instalare in Versiunea V16.3 incepand cu data de 15.01.2016.
Adrian Simionescu

___
:blue55: Dovada că există civilizaţii extraterestre inteligente e tocmai faptul că nu ne-au contactat!

Înapoi la “Contabilitate & Declaraţii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron